Fileleed blijft op vrijgemaakte E17 na ongeval met vrachtwagen, ook elders veel file: “Trek meer tijd uit voor je verplaatsingen”

Een ongeval met een vrachtwagen veroorzaakt donderdagochtend veel fileleed op de E17 richting Antwerpen. Er waren urenlang twee rijstroken versperd. De weg werd rond 8.45 uur vrijgemaakt, maar de file was toen al aanzienlijk opgelopen waardoor het er meer dan 2 uur aanschuiven was. Ook elders staan er meer files dan gewoonlijk en is het erg druk. “Mede met dank aan het regenweer”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

gjs
Bron: BELGA

Het ongeval op de E17 in Lokeren vond plaats rond 3.30 uur aan het einde van de oprit in Lokeren. Het gaat om een eenzijdig ongeval, waarbij de vrachtwagenchauffeur de controle over het stuur verloor en de vrachtwagen op zijn kant terechtkwam in de berm. Daarbij raakten de vangrails zwaar beschadigd en lekte er ook brandstof uit het voertuig.

De bestuurder, die niet zwaargewond geraakte, zat een tijdlang vast in zijn cabine en moest worden bevrijd. Voor de takeling werd een speciale kraan opgeroepen.

Er stond al snel een aanzienlijke file van ruim 13 kilometer, goed voor meer dan twee uur aanschuiven. Pas rond 8.45 uur kon de weg weer vrijgemaakt worden. “Al zal de file er niet in één twee drie oplossen”, zegt Bruyninckx.

Ook elders in Vlaanderen is het donderdagochtend erg druk, met meer dan 240 kilometer op alle Vlaamse snelwegen samen. “Dat zijn uitzonderlijk hoge waarden”, zegt Bruyninckx. “Als gevolg van wat incidenten her en der vanmorgen. Maar het is toch vooral een typische ochtendspits met regenweer in filemaand oktober. Prettig is dat niet, en je trekt maar beter meer tijd uit voor je verplaatsingen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER