Ongeval op E17 dat aanzienlijk fileleed veroorzaakte afgehandeld, ook elders was het aanschuiven: “Meer dan 280 kilometer file”

Een ongeval met een vrachtwagen heeft donderdagochtend voor veel fileleed gezorgd op de E17 richting Antwerpen. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Er waren twee rijstroken versperd, waardoor het verkeer over één rijstrook moest. “Op een bepaald moment stond er 15 kilometer file met een wachttijd van ver boven het uur”, klinkt het. Sinds 8.45 uur is de rijbaan wel weer vrijgegeven. Ook elders in Vlaanderen staat er veel file.

gjs
Bron: BELGA

Het ongeval vond plaats rond 3.30 uur aan het einde van de oprit in Lokeren. Het gaat om een eenzijdig ongeval, waarbij de vrachtwagenchauffeur de controle over het stuur verloor en de vrachtwagen op zijn kant terechtkwam in de berm. Daarbij raakten de vangrails zwaar beschadigd en lekte er ook brandstof uit het voertuig. De bestuurder, die niet zwaargewond geraakte, zat een tijdlang vast in zijn cabine en moest worden bevrijd.

De bestuurder, die niet zwaargewond geraakte, zat een tijdlang vast in zijn cabine en moest worden bevrijd. Voor de takeling werd een speciale kraan opgeroepen. Voor de takeling werd een speciale kraan opgeroepen.

Ook elders in Vlaanderen was het donderdagochtend erg druk, met op een gegeven zelfs meer dan 280 kilometer file op alle Vlaamse snelwegen samen. “Dat zijn uitzonderlijk hoge waarden”, zegt Bruyninckx. “Als gevolg van wat incidenten her en der vanmorgen. Maar het is toch vooral een typische ochtendspits met regenweer in filemaand oktober. Prettig is dat niet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen