© AFP

Lange vakantie wenkt: “Lionel Messi gaat niet in Europa of Saudi-Arabië voetballen”

Het seizoen zit er al bijna op voor Lionel Messi (36). Inter Miami heeft nog amper twee wedstrijden voor de boeg in 2023. Daarna ligt de competitie stil tot februari volgend jaar.

Jonas Withouck

Messi maakte afgelopen weekend zijn comeback bij Inter Miami nadat hij drie wedstrijden miste wegens een spierblessure. Hij speelde 35 minuten mee tegen Cincinnati, maar kon de 0-1 nederlaag niet verhinderen en daardoor is het voor Miami mathematisch niet meer mogelijk om de play-offs te halen.

© USA TODAY Sports via Reuters Con

Nu resten er nog twee competitiewedstrijden tegen het Charlotte FC van Brecht Dejaegere, maar Messi geeft voorrang aan de WK-kwalificatiewedstrijden met Argentinië (tegen Paraguay en Peru). Daardoor zal hij maximaal nog één wedstrijd kunnen meespelen bij Miami dit jaar, op 22 oktober. In november volgen er dan nog interlands met Argentinië, maar voor de rest zit het seizoen van Messi erop.

Niet terug naar Barça

Er kwamen al geruchten over een tijdelijke terugkeer naar Europa - zoals David Beckham in 2009 even naar AC Milan ging of Thierry Henry in 2012 even terug naar Arsenal - of een tussenstop in de Saudi-Arabische competitie, maar volgens de internationale transferspecialist Fabrizio Romano komt daar niets van in huis. “Hij overweegt het niet eens”, klinkt het bij Romano op sociale media. “Volle focus op Inter Miami en Argentinië.” En daarna kan hij dus een lange vakantie nemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Messi op training bij Argentinië.© AFP

Messi op training bij Argentinië.© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer