BEKIJK - Brusselaar zet pop achter het stuur om parkeerregels te omzeilen

Er circuleert een filmpje op sociale media waarin er een pop achter het stuur van een geparkeerde wagen zit in Brussel. Vermoedelijk probeert de bestuurder zo het parkeerreglement te omzeilen. 

Op TikTok is een filmpje verschenen waarin een voorbijganger lacht met een pop die achter het stuur van een geparkeerde wagen zit in Brussel. "Dit is geniaal", schrijft hij bij het filmpje. Vermoedelijk probeert de bestuurder dan ook de parkeerregels te slim af te zijn.

In Brussel rijden namelijk scanauto's rond die controleren hoe lang iemand geparkeerd staat. De camera's lezen daarbij de nummerplaat van de geparkeerde wagens. De nummerplaten en foto's van de wagens worden dan doorgestuurd en extra gecontroleerd. Daarna moeten overtreders eventueel een retributie betalen aan de overheid.

Maar alvorens de foto's worden doorgestuurd, controleert de scanauto ook of er iemand achter het stuur van de geparkeerde wagen zit. Als dat het geval is, concludeert het systeem dat die persoon even stilstaat met de wagen, en dus niet geparkeerd is. Zo wordt vermeden dat iemand onterecht als foutparkeerder wordt aangezien, legt het parkeerbedrijf Parking.Brussels ons uit. 

BEKIJK - Er zit een pop achter het stuur van deze geparkeerde wagen

Of het trucje met de pop ook echt de scanauto kan misleiden, is niet duidelijk. Bovendien lopen er ook parkeerwachters te voet rond in de stad, die parkeerders met of zonder paspoppen kunnen berispen indien nodig.

Meest gelezen