Radio2

Slager uit Maasmechelen maakt kookboek met artificiële intelligentie: "Goedkoper dan fotograaf"

Slager Ben Kuijpers uit Maasmechelen heeft een kookboek gemaakt met de hulp van artificiële intelligentie. Het boek "500 gr. gehakt" bevat 42 gehaktgerechten die je kan maken met 500 gram gehakt. "De recepten zijn deels door ons geschreven, maar de foto's zijn volledig door de computer gemaakt", vertelt Kuijpers bij "Goeiemorgen, Morgen".

Om het 25-jarige bestaan van zijn slagerij te vieren, heeft Ben Kuijpers uit Maasmechelen samen met zijn schoonbroer een kookboek gemaakt met behulp van AI, ofwel artificiële intelligentie. "Ik kreeg het boek van mijn schoonbroer voor mijn 50ste verjaardag en we hebben dan besloten om het ook te verkopen om de 25ste verjaardag van de slagerij te vieren", zegt slager Ben Kuijpers bij "Goeiemorgen, Morgen".

Het boek bevat 42 recepten die je kan maken met 500 gram gehakt. "De recepten komen deels van onze wekelijkse aanbiedingen. Elke dinsdag hebben we bijvoorbeeld een promotie rond 500 gram gehakt en dan postte mijn schoonbroer daar een gerecht bij op Facebook. De foto's in het boek zijn volledig door de computer gemaakt. Dat was goedkoper dan een fotograaf inhuren en ze zijn echt heel mooi gelukt, dus we zijn er heel blij mee", vertelt Kuijpers.

Het boek "500 gr. gehakt" is te koop bij de slager en je kan het online bestellen. "Je krijgt er gratis nog 500 gram gehakt bovenop", besluit Kuijpers met een lach.

Meest gelezen