Benjamin Netanyahu.
Volledig scherm
PREMIUM
Benjamin Netanyahu. © via REUTERS

Israëlische premier breekt zijn belofte: “Waarom luisterde Netanyahu niet naar waarschuwingen van zijn generaals?”

Benjamin Netanyahu zit middenin de grootste crisis van zijn politieke leven. Landgenoten verwijten de Israëlische premier te hebben gefaald in datgene waarvan hij zelf altijd zo’n punt maakte: de bescherming van Israëlische burgers. Een analyse over hoe Mr. Security zich liet afleiden door politiek gekonkel en vriendjespolitiek. En daarbij de terroristen vergat.

18 reacties

  • Willy van craen

    7 maanden geleden
    Hij is nu in zijn element want hij kan oorlog voeren. Te vergelijken met Poetin.
  • Walter Vernimmen

    7 maanden geleden
    Netanyahu, heeft een giftig koekje gegeven aan Hamas . Die zijn er blindelings ingelopen ,kregen tientallen ongewapende slachtoffers zomaar naar de slachtbank toegeworpen. En het grote plan geslaagd .
  • Koen Govaerts

    7 maanden geleden
    Vandaar ook de massamoord die hij nu gestart is. Hij is stevig in zijn hemd gezet. t Feit dat Hamas vele moorden heeft gepleegd is minder een aanleiding.
  • kurt jansens

    7 maanden geleden
    Deze man heeft altijd al zo vol haat, afgunst, racisme gezeten. Rabin, dat was een wijs en moedig man, die door had dat alleen geweld niks oplost. Maar helaas heeft hij het met zijn leven bekocht. Vermoord door alweer zo'n religieuze fanaticus. Triest
  • Johan Janssen

    7 maanden geleden
    Die mens is verantwoordelijk voor alle doden. Hij behandeld Palestijnen als beesten en offert met plezier zijn eigen volk op.