Photo News / Social
Volledig scherm
© Photo News / Social

UCI straft wielrenners Thijssen en Mikhels na spleetooggebaar vlak voor start wielerronde in China

Een Instagramstory, waarbij Gerben Thijssen (25) filmde hoe Madis Mihkels (20) even halt houdt op training in de aanloop naar de Ronde van Guangxi en, zittend op een paaltje, de wereld toespreekt met getrokken spleetogen? Het mag dan ludiek bedoeld zijn, in China lachen ze daar absoluut niet mee. “Uiteraard zijn het geen racisten. Maar ze hebben totaal niet stilgestaan bij de mogelijke gevolgen.” Inmiddels heeft de internationale wielerunie UCI het onderzoek naar het incident van vorige maand afgerond. Thijssen en Mihkels kwamen ook al met excuses.

10 reacties

  • Herman Van Arendonk

    6 maanden geleden
    Die jongemannen hebben oprechte excuses aangeboden, en ze hebben uitgelegd hoe ze in de maatschappij staan. Daarmee moet de zaak afgedaan zijn.
  • Sam Bedfort

    7 maanden geleden
    Welke levensles? Geen grapjes meer mogen uithalen? Ze maken van de kleinste grap een internationaal incident tegenwoordig. Trek je tenen in, koop een helm, want deze straf is er ver over.
  • Harry Vankrinkelen

    7 maanden geleden
    Sorry boys dat is er over ,wel maak dan maar nu al een lijst op van wat mag en niet en a.u.b. ga eens een show bekijken in het Antwerps sportpaleis van ene Alex Agnew,U weet wel zijn act met zijn dochter in bad....etc etc Voor zulk een grappige frats deze sporters schorsen ! Opdoeken die ploeg !
  • Step Nys

    7 maanden geleden
    Wat een dikke onzin! Die jongens hebben dat zo niet bedoeld! Tegenwoordig maken ze vanalles zo een spel! Pfff!
  • Jurgen Goeman

    7 maanden geleden
    tmoet allemaal politiek correct zijn ! alsof de politiek zo correct is !