Themabeeld.

Maaseikenaar die met koevoet binnenbreekt in Grieks restaurant krijgt celstraf met uitstel

Maaseik -

Een veertigjarige Maaseikenaar krijgt een celstraf van vijftien maanden met uitstel onder voorwaarden omdat hij met een koevoet binnenbrak in een Grieks restaurant en de uitbater bedreigde. “Ik was onder invloed van antidepressiva, alcohol en drugs”, klonk het. Hij moet zich van de rechter laten begeleiden.

Shauni Deferm

Op 6 augustus van dit jaar kreeg de politie een melding van een inbraak in een Grieks restaurant in Maaseik. De veertiger brak er binnen met een koevoet. De bewoner van het pand hoorde geluid, ging een kijkje nemen en botste op de inbreker. Het kwam tot een confrontatie. “De beklaagde bedreigde het slachtoffer met een koevoet, eiste geld en vertelde dat er nog andere gewapende mannen binnen waren”, aldus de Tongerse procureur tijdens de behandeling van de zaak in september. Uiteindelijk kon de uitbater de indringer overmeesteren, maar die wist toch te ontsnappen.

Op basis van camerabeelden werd de vluchtende dief gevat. “Hij gaf toe dat hij het deed voor de kick”, stelde de aanklager nog. “Hij heeft dringend begeleiding nodig voor zijn middelengebruik.” De veertiger gaf dit toe. “Ik was onder invloed van antidepressiva, alcohol en drugs. Ik was mezelf niet en ik heb enorm veel spijt. Ik wil mijn leven proberen beteren”, sprak hij.

Straf met uitstel

De Tongerse rechter legt de man nu een celstraf van vijftien maanden op, maar verleent uitstel om de veertiger een kans te geven om zich intensief te laten helpen. “Hij kampt met een psychologische problematiek, waaronder eenzaamheid en een depressie. Hij is in een negatieve spiraal terechtgekomen waarbij ook sprake is van gebruik van drugs en overmatig alcohol. Hij stelt bereid en gemotiveerd te zijn om rond zijn problemen te werken”, zo luidt het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer