Steve Scalise haalt nominatie binnen om nieuwe voorzitter Amerikaans Congres te worden, maar is allesbehalve zeker van zijn positie

Het Amerikaanse Congres moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. In een stemming achter gesloten duren won Steve Scalise de Republikeinse voorverkiezing, maar het wordt niet evident voor hem om alle benodigde stemmen te halen en daarmee Kevin McCarthy op te volgen.

Waarom is dit belangrijk?

De uiterst-rechtse vleugel van de Republikeinse partij is niet van plan om op Scalise te stemmen. Dit gedrag toont een verdeelde partij, te midden van politieke onrust en binnen- en buitenlandse dreigingen.

Wat voorafging: In een historische stemming werd Kevin McCarthy, de voorzitter van het Amerikaanse Congres, weggestemd uit zijn positie. De uiterst-rechtse Republikeinse volksvertegenwoordiger Matt Gaetz diende een motie in om zijn partijgenoot uit het ambt te zetten. Hoewel slechts acht Republikeinen voor de verwijdering van McCarthy stemden, werd de motie gesteund door de Democraten. McCarthy moest vertrekken.

Het gevolg: De Republikeinen moeten een nieuwe voorzitter, de Speaker of the

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer