Geëvacueerde passagiers en hun familie vallen elkaar in de armen op de luchthaven in Madrid. Ook ons land gaat gestrande reizigers terughalen, kondigde premier De Croo aan na overleg met de Joodse gemeenschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Geëvacueerde passagiers en hun familie vallen elkaar in de armen op de luchthaven in Madrid. Ook ons land gaat gestrande reizigers terughalen, kondigde premier De Croo aan na overleg met de Joodse gemeenschap. © ANP / EPA / Photo News

Gestrande Belgen getuigen vanuit Israël: “Mijn kinderen zijn bang”

“Het is echt niet oké. Andere landen sturen vliegtuigen.” Honderden Belgen in Israël en Gaza zitten vast. Ze zijn bang, maar kunnen niet terug naar huis. “Ik kan op mijn eentje al een vliegtuig vullen”, drong N-VA-kamerlid Michael Freilich aan bij premier De Croo. Die bevestigde donderdagavond dat er een vlucht met 180 plaatsen op zaterdag zou doorgaan. Enkele Belgen getuigden eerder deze week vanuit Israël al waarom die repatriëring broodnodig is: “We voelden ons in de steek gelaten.”

5 reacties

  • Arthur Van der Vieren

    7 maanden geleden
    Gestrande Belgen repatriëren kost geld . Geld dat ze juist voor iets anders nodig hadden . Ze hebben hier altijd tijd genoeg . De smeekbede kan misschien helpen .
  • Eric Merny

    7 maanden geleden
    Erg om vast te stellen dat onze ambassade passief blijft.
  • willy staes

    7 maanden geleden
    120000 raketten hoe geraken ze er aan en wie heeft dat betaald, heeft men het geld van de Europese hulporganisatie misbruik is voor wapens te kopen ?
  • Tom Franssen

    7 maanden geleden
    Ale de meeloopregering is wakker geschoten. Eerst moeten de buurlanden in actie schieten voor ze hier iets doen
  • danny van hoey

    7 maanden geleden
    Ze worden wakker . Tja, had je iets anders verwacht ?