© eva

Open Vld Lanaken stelt Vintage After Work Party uit vanwege sluiting Sappi

Lanaken -

Het bestuur van Open Vld Lanaken heeft zopas besloten om haar Vintage After Work Party van vrijdag 13 oktober te annuleren. Ze vinden het ongepast om met de sluiting van Sappi voor ogen een dergelijk evenement te organiseren.

De aangekondigde sluiting van papierfabriek Sappi kwam ontzettend hard aan in Lanaken en omgeving. “Het is een erg zware opdoffer voor heel wat gezinnen in onze gemeente en zelf zijn we niet in de stemming om nu meteen te gaan feesten”, bekent een nog steeds aangeslagen burgemeester Marino Keulen.

“Alle inwoners van onze gemeente reageren met grote verslagenheid op het tragische nieuws dat Sappi - één van de grootste werkgevers van Lanaken - definitief haar deuren zal sluiten,” luidt het bij het Open Vld-bestuur. “Net als iedereen leven ook wij mee met de vele honderden werknemers en hun gezinnen die hierdoor getroffen worden. We vinden het dan ook niet gepast om in deze omstandigheden een afterworkfeestje te organiseren, terwijl zovelen zopas vernomen hebben dat zij weldra hun werk verliezen.”

De Vintage After Work Party die zou plaatsvinden op vrijdag 13 oktober in het voormalige ‘Zuurkoolfabriekje’ in de Stationsstraat wordt uit solidariteit met de getroffenen geannuleerd en verplaatst naar vrijdag 24 november.

(eva)

 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer