De hacking komt er een dag nadat premier De Croo president Zelensky beloofde dat ons land in 2025 F-16’s zal leveren aan Oekraïne.
Volledig scherm
De hacking komt er een dag nadat premier De Croo president Zelensky beloofde dat ons land in 2025 F-16’s zal leveren aan Oekraïne. © RV / AFP

Russische cyberaanval op websites van Kamer, Senaat, Belgische Monarchie en premier De Croo

UPDATEEnkele overheidswebsites, waaronder die van premier De Croo en de Belgische Monarchie, zijn donderdagavond het slachtoffer geworden van een pro-Russische cyberaanval. Ons land werd gestraft voor de belofte om F-16’s te leveren aan Oekraïne, zeggen de hackers. “We gaan naar België om de ‘Russofobische portalen’ te vernietigen”, klonk het dreigend.

69 reacties

  • Etienne Goedertier

    3 maanden geleden
    Veel valt er waarschijnlijk niet te halen op die website, buiten een hoop schulden...
  • Freddy Van den Branden

    7 maanden geleden
    Als de politiek wat discreter zou omgaan met berichten over steun aan Oekraïne kan ons dat veel miserie besparen. Steun kan toch ook zonder dat voor de hele wereld kenbaar te maken.
  • Rudi maerevoet

    7 maanden geleden
    Zijn het alleen de russen die computer specialisten hebben. Ik krijg de indruk van wel. Waarom kan het westen Rusland niet platliggen op die manier?
  • Ludo Hermans

    7 maanden geleden
    Straks komen ze nog te weten dat Belgische burgers ook tot op de schil uitgeperst worden!
  • Walter VAn Remoortel

    7 maanden geleden
    Net zoals ons leger zijn onze websites van de overheid hopeloos verouderd. Maar als het op pronken aankomt zijn onze politiekers de beste van de klas! Alvorens ze met miljarden begint te gooien zouden ze beter zorgen dat in ons klein landje alles in orde is. Neem nu het openbaar vervoer, onze wegen,het onderwijs dat achteruit gaat. Maar ja, als je wat in de kijker loopt krijg je misschien een zitje in het europees parlement!