Shutterstock / Photo News
Volledig scherm
© Shutterstock / Photo News

Premie voor elektrische wagens kan ook gelden voor wagen die al aangekocht werd

De premie voor elektrische wagens die de Vlaamse regering heeft aangekondigd, zal gelden voor wagens die ingeschreven worden vanaf 1 januari 2024. Dat betekent dat ook wagens die bijvoorbeeld in augustus of september zijn aangekocht, maar nog moeten geleverd worden en pas worden ingeschreven in 2024 in principe in aanmerking komen.

61 reacties

  • Kevin Theunckens

    7 maanden geleden
    het is altijd maar weer hetzelfde liedje. Nu weer premies voor elektrische wagens, wat men hen die die niet kunnen en betalen ? En wat wanneer de moment komt dat het elektriciteitsnet het niet meer kan trekken ? Dan ook een soort procumententaks in het leven roepen ? Belastingen gaan heffen op iets dat je kon voorzien maar niet gedaan hebt. Elektriciteit goedkoper maken ? Nee bedankt, ook niet met premie.
  • Depre Benny

    7 maanden geleden
    En de mensen die er zich geen kunnen veroorloven mogen die premie mee betalen bedankt.
  • Leo Bols

    7 maanden geleden
    De particulier over de grens trekken met premie’s. Ooit deed men dit voor de zonnepanelen. Enkele mensen worden daar rijk van want er is geen enkel argument om de prijs bij aankoop naar beneden te trekken. Want daar komt de compenserende premie. Niet(s geleerd uit de zonnepanelen affaire. En elektrische wagens waren al jaren 100% aftrekbaar voor bedrijven. Voor mij wil dit zeggen “GRATIS”. Wie betaald deze wagens dan. En weer geen enkele reden om de wagens goedkoper te maken. Dank ministers!
  • Frans Huygen

    7 maanden geleden
    En waarom geen premie voor de aankoop van een elektrische fiets en wel voor een auto .
  • Gilbert De Meyer

    7 maanden geleden
    ik begin toch te denken dat men in Belgie echt met veel minder belasting zou verder kunnen , als je ziet wat ze nog allemaal kunnen uitdelen. Maar owee niet aan iedereen alleen aan iemand die al veel bezit , want zo een electrische wagen is echt niet voor ieders beurs.