© blg, rr

“Ze was gewond aan haar benen”: moeder van vriendje van vermiste Lina (15) komt met opvallende theorie

Elk nieuw spoor in de zoektocht naar de vermiste 15-jarige Lina zorgt voor nog meer vragen. Ook de laatste getuigenis, die de Franse krant Le Figaro publiceerde, van de moeder van Tao, Lina’s vriendje.

Laurence Torck

© rr

“Lina was gewond aan haar benen en bevond zich in een huis of een afgelegen fabriek in een straal van 20 kilometer”, zou de moeder van Tao gezegd hebben op de avond van 24 september, een dag na de verdwijning van Lina. Volgens Le Figaro zou ze die avond bij Lina’s moeder zijn geweest en de uitspraak hebben gedaan in bijzijn van rechercheurs. Waarop de theorie gebaseerd is, is niet duidelijk.

Op het moment van haar verdwijning, op de ochtend van zaterdag 23 september, was Lina onderweg naar het station. Ze zou in Straatsburg haar vriendje Tao zien, met wie ze een leuke dag ingepland had. De twee zouden gaan shoppen en iets gaan eten alvorens terug te keren naar huis. De tiener zou echter nooit van de trein afgestapt zijn en om 11.22 uur verdween het signaal van haar telefoon. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

De blauwe auto

De gsm van Tao, die eventjes verloren was maar teruggevonden werd onder een betonblok, wordt nog volop onderzocht. Er wordt gekeken naar de berichtjes die de twee naar elkaar stuurden en een video die Lina die ochtend nog gestuurd had. Daarin zou ze volgens Tao al wandelend te zien zijn, terwijl ze haar outfit toont. De onderzoekers hopen dat de gsm voor bijkomende informatie zorgen.

Een ander spoor is dat van de blauwe auto. Een getuige meent namelijk Lina te hebben gezien in een blauwe auto, die bestuurd werd door een man. “Ze wuifde toen ze passeerde maar ze zag er normaal uit. Ze leek niet angstig of wat dan ook en ze deed geen teken”, aldus de gepensioneerde aan Le Figaro. Volgens diezelfde getuige was de auto op weg naar Plaine, een weg die ook naar Straatsburg leidt.

Voorlopig hebben de verschillende pistes nog tot niets geleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer