© Getty Images

Waarom FC Barcelona het loon van Joao Félix plots vertienvoudigt (!)

Joao Félix ziet zijn loon bij FC Barcelona plots vertienvoudigd, zo onthulde Catalunya Ràdio. De Portugese aanvaller, die in de Champions League schitterde tegen Antwerp, stemde in met een jaarsalaris van 400.000 euro om zijn uitleenbeurt van Atlético Madrid aan FC Barcelona mogelijk te maken, maar de Catalaanse club beloofde zijn loon aan te passen zodra dat mogelijk was. Dat zou nu dus gebeurd zijn, volgens de radiozender van 400.000 euro naar 4 miljoen euro.

Michael Van Damme

De context is gekend: FC Barcelona torst een gigantische schuldenberg en is in zijn bewegingsvrijheid ook nog eens beperkt door de Financial Fair Play-regels in Spanje.

Joao Félix wilde echter koste wat het kost bij Barça voetballen in plaats van Atlético Madrid en daarom stemde hij in met een uitleenbeurt waarbij zijn salaris werd verminderd naar 400.000 euro. Dat bedrag werd toen bevestigd door de vicevoorzitter van FC Barcelona, Eduard Romeu.

Maar volgens Catalunya Ràdio werd daaraan de belofte gekoppeld om het salaris aan te passen zodra dat mogelijk was. Dat zou volgens de radiozender nu dus gebeurd zijn: Joao Félix zou voortaan een salaris krijgen dat op jaarbasis neerkomt op 4 miljoen euro.

Een gigantische loonsverhoging, maar luidens de Catalaanse sportkrant El Mundo Deportivo nog altijd minder dan hij bij Atlético Madrid kreeg. Volgens diezelfde krant is de 4 miljoen euro niet toevallig gekozen. De Spaanse Financial Fair Play-commissie had destijds een schatting gemaakt van wat Joao Félix redelijkerwijs minimaal zou verdienen en kwam op dat bedrag uit. Om in orde te blijven met de FFP-regels, zou Barça bij dat bedrag gebleven zijn.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer