© Davey Wilson

Wielerwereld opnieuw in rouw: na Scarponi ook jong talent van ploeg Axel Merckx overleden

Chad Young, de jonge Amerikaan die vorige week zwaar ten val kwam in de Tour of the Gila, is zaterdag aan zijn verwondingen bezweken. Dat bevestigde zijn team Axeon Hagens Berman zaterdag op haar website. Young werd amper 21 jaar oud.

hc, svar

Young kwam vorige zondag zwaar ten val in de koninginnenrit van de Tour of the Gila, een vijfdaagse rittenkoers in de Amerikaanse staat New Mexico. Hij ging hard tegen de grond in een afdaling en liep bij die val zware hoofdletsels en hersenschade op. Hij lag sindsdien in kritieke toestand in een ziekenhuis in Arizona. Vrijdag verspreidde het team nog het onheilspellende bericht dat de jongeling waarschijnlijk nooit zou herstellen van zijn letsels.

“We verliezen een vriend, teammaat en familielid”, reageerde General Manager Axel Merckx op de website van zijn team. “Ik vind geen woorden om mijn verdriet na dit verlies uit te drukken. Ik kan alleen zeggen dat ik erg dankbaar ben om hem gekend te hebben en dat het een voorrecht was om zijn passie voor wielrennen te delen. Bedankt voor de vele steunbetuigingen van de afgelopen dagen.” Young werd amper 21 jaar oud.

Na de dood van Michele Scarponi is dit een nieuwe klap voor het geplaagde wielerpeloton. Vorige zaterdag overleed ook de Italiaan na een zwaar ongeluk in Italië, waarbij hij werd aangereden door een busje. De 37-jarige Scarponi liet een vrouw en twee kinderen achter en werd tijdens Luik-Bastenaken-Luik herdacht door het wielerpeloton, waar hij een graag geziene figuur was.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen