Eden Hazard is met pensioen, wat nu? Voormalige voetbalsterren tonen dat het alle kanten op kan: van drankorgel tot president

Eden Hazard is op zijn 32ste met voetbalpensioen. Wat nu? Enkele van zijn voorgangers tonen dat het alle kanten op kan: van president tot topvoetbaltrainer.

Valerie Van Avermaet

LEES OOK. De Klapstoel met Paul Gascoigne levert rauwe, intrieste en niet goedkope avond op: “Enzo Scifo had ik wel eens willen pakken”

Paul Gascoigne kampt met drankprobleem

Paul Gascoigne was ooit een van de meest getalenteerde Britse voetballers van zijn generatie. Hij ontpopte zich tot een sleutelspeler bij Newcastle, Tottenham en Rangers FC. De vele hoogtes tijdens zijn carrière veranderden erna in laagtes. Gascoigne kampt met een alcohol- en drugsverslaving en werd ook meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis.

Ronaldinho in België

Ooit een dribbelwonder bij Barcelona en AC Milan, maar nu al enkele jaren aan lager wal geraakt. Een heuse artiest op het veld. Het leverde hem uiteindelijk een Gouden Bal en een Champions League-titel op. Onlangs passeerde hij in België als ambassadeur van een Luiks kansspelenbedrijf of om dure wijn voor te stellen. Op sociale media lijkt alles nochtans bling-bling, maar dat is het leven van Ronaldinho al lang niet meer.

LEES OOK.Kaka en Roberto Carlos ingeruild voor Gunther Schepens: zo belandde gevallen wereldster Ronaldinho in België

David Beckham en zijn American Dream

De Engelse superster heeft zijn leven ook na zijn voetbalcarrière op een rijtje. Als ex-voetballer van Manchester United - waar hij zijn toekomstige vrouw Victoria Adams ontmoette - Real Madrid, AC Milan en PSG, stopte de Engelse middenvelder met zijn geniale rechtervoet in 2013. In 2018 richtte hij in de VS de club Inter Miami op, waar nu niemand minder dan Lionel Messi voetbalt. In zijn vrije tijd is hij model en komt hij op voor goede doelen voor kinderen. Een opvallend beeld was er recent na het overlijden van de Britse koningin Elizabeth II. Beckham wachtte net als vele landgenoten urenlang geduldig om zijn medeleven te betuigen voor de kist van de overleden koningin. Met Beckham werd er recent nog een docuserie over zijn leven de wereld ingestuurd.

Zinedine Zidane ook icoon als trainer

Zinedine Zidane is intussen niet alleen een Frans icoon als voetballer, maar ook als trainer. Zidane staat bekend als een van de beste middenvelders ter wereld en veroverde in 1998 met Les Bleus de wereldbeker. Na zijn voetbalcarrière maakte hij furore als coach. Zo won hij met Real Madrid drie keer na elkaar de Champions League. Een unicum. Ook als speler won hij trouwens ooit de Champions League. De verwachting is dat Zidane het ooit nog schopt tot bondscoach van de Franse nationale ploeg.

George Weah schopt het tot president

De Gouden Bal-winnaar van 1995 is ook na zijn voetbalcarrière succesvol. George Weah schopte het in 2018 zowaar tot president van het Afrikaanse land Liberia en is momenteel in de running voor een tweede ambtstermijn van zes jaar. In de jaren ‘90 en begin jaren 2000 maakte Weah het mooie weer bij onder andere PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City en Marseille. Zijn erelijst is lang: zo prijkt er een Engelse beker, een Frans landstitel, meerdere Italiaanse landstitels, verschillende Franse bekers en nog zoveel meer op zijn palmares.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer