Radio 2

Station Antwerpen-Centraal weer vrijgegeven, "verdachte" koffers bevatten kleren en conserven

Het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal is weer vrijgegeven. Eerder deze ochtend werd het een aantal uur ontruimd nadat er twee verdachte koffers waren gevonden aan de kant van het Mediaplein. De inhoud van de koffers bleek echter onschuldig. Het treinverkeer was urenlang onderbroken, maar komt nu stilaan weer op gang. 

In Antwerpen werd het station Antwerpen-Centraal deze ochtend ontruimd na melding van een verdacht pakket. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, maar oordeelt dat er geen risico is. Het station is weer open voor reizigers. 

Twee verdachte koffers

"Rond 7 uur zijn twee koffers opgemerkt, die waren achtergelaten in verdachte omstandigheden", zegt Wouter Bruyns van de politie. "We hebben aan iedereen in het station gevraagd om het station te verlaten. We hebben ook gevraagd om de treinen die naar Antwerpen-Centraal rijden te stoppen, en de treinen in het station buiten te laten rijden. Buiten hebben we veiligheidszone ingesteld zodat niemand in de mogelijke gevarenzone kon binnenstappen." 

De twee koffers die in het station werden achtergelaten

Uiteindelijk bleek de inhoud van de koffers onschuldig, er zaten enkel wat kleren en conserven in. De eigenaar van de twee achtergelaten koffers heeft zich gemeld bij de politie, en werd kort verhoord. "We willen natuurlijk wel weten in welke omstandigheden die valiezen daar zijn achtergelaten", zegt Wouter Bruyns. 

BEKIJK - "De eigenaar van de koffers heeft zich gemeld, maar we willen nu weten in welke context ze zijn achtergelaten", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Treinverkeer start weer op

Het treinverkeer werd volledig onderbroken, en de hinder is groot. Pas rond 12 uur konden de eerste treinen weer vanuit Antwerpen-Centraal vertrekken. 

"Het treinverkeer in een van de grootste stations van ons land is meer dan vier uur onderbroken geweest. Het spreekt voor zich dat we die hinder geleidelijk aan zullen moeten wegwerken, en dat reizigers rekening moet houden met vertragingen en geschrapte treinen", reageert Dimitri Temmerman van NMBS. "We gaan er wel van uit dat tegen de avondspits de meeste problemen zijn opgelost." 

Ook het premetrostation Diamant, onder het stationsgebouw, werd ontruimd. Tramlijnen 2, 6, 9, en 15 werden daarom afgeleid. Intussen rijden de trams weer volgens hun normale reisweg, maar er kunnen wel nog enkele vertragingen zijn. 

BEKIJK - Het verkeer in en rond Antwerpen werd een aantal uren gehinderd:

Videospeler inladen...

Meest gelezen