Gianluca Grimalda
Volledig scherm
Gianluca Grimalda © RV

“Onverantwoord”: klimaatwetenschapper ontslagen na weigering om te vliegen naar Duitsland

Na zes maanden onderzoekswerk op het afgelegen eiland Bougainville in de Grote Oceaan, wilde de werkgever van Gianluca Grimalda dat hij op korte termijn zou terugkeren naar Duitsland. Om de deadline te halen, moest hij het vliegtuig nemen om de afstand van 22.000 kilometer te overbruggen en dat weigerde hij. Met als gevolg dat zijn contract werd verbroken. Zaterdag zal de klimaatwetenschapper aan boord van een vrachtschip stappen om aan zijn twee maanden lange terugreis naar Europa te beginnen.

30 reacties

  • Wendy Bergen

    6 maanden geleden
    Als hij vlot bouwt van gerecycleerde materialen en zich laat meedrijven met de wind komt het ook goed zeker? Ik begrijp dat je pro milieu bent, want onze natuur is onze biotoop. Maar die paar ton co2 dat zijn reis gaan uitstoten gaan het verschil niet maken. Trouwens co2 is maar een kleine impact. Milieuvervuiling is hét echte probleem bij uitstek. We zullen sneller kapot gaan van vergif in de grond dan van co2.
  • Jean Jansens

    6 maanden geleden
    Wat heeft deze op dit eiland gaan meten, er is waarschijnlijk veel geld voor uitgegeven maar het resultaat?
  • André Gijbels

    6 maanden geleden
    kan ook met de waterfiets terug komen 0% uitstoot
  • Nicole Vleminckx

    6 maanden geleden
    Hoe neemt hij contact? Telefoon, PC, satelliet? Allemaal vervuilend wanneer het geproduceerd wordt. Zijn materiaal voor onderzoek, zit daar kunststof in? Papier gebruikt? Productie hiervan vervuilend. Ikzelf ben aan het vervuilen door dit bericht te sturen. Stoppen met onnozelheden.
  • LUC DUTS

    6 maanden geleden
    Ik vermoed dat je wel eens kunt achterovervallen wanneer je weet hoeveel ton CO2 zulk een vrachtschip uitstoot.