Zes bestuurders werden betrapt.© Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Bestuurder zonder rijbewijs op weg met tien personen in voertuig

Diest/Scherpenheuvel-Zichem -

De politie Demerdal hield zopas een controle inzake afleiding achter het stuur. Zes personen werden betrapt met hun gsm achter het stuur en kregen een boete.

Vanessa Dekeyzer

Eén bestuurder maakte rechtsomkeer toen hij de controlepost spotte, maar de agenten konden hem toch controleren. De bestuurder bleek een rijverbod te hebben en er zaten tien personen in het voertuig. Het voertuig werd geïmmobiliseerd. De bestuurder had ook geen rijbewijs en stond bovendien geseind voor verhoor.

“We controleerden ook op alcohol en drugs in het verkeer”, klinkt het bij de politie Demerdal. “Dat resulteerde in vier negatieve ademtesten, zes negatieve speekseltesten en één positieve drugstest. Op diezelfde dag deden we snelheidscontroles op verschillende plaatsen. Op de Diestsebaan in Schaffen werden 565 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 113 bestuurders te snel. Eén van hen zal zijn rijbewijs voor langere tijd kwijt zijn. Aan de Tieltsebaan in Scherpenheuvel-Zichem werden nog eens 80 boetes uitgeschreven en aan de Halensebaan in Diest 163. Tussen de acties door leverden we bijstand bij twee verkeersongevallen in Diest en Scherpenheuvel-Zichem.”

Aangeboden door onze partners