Foto Kurt

Comeback van "Callboys"? Regisseur Jan Eelen neemt alle hoop van Matteo Simoni weg: "Kans is nihil"

Komt er ooit nog een comeback van "Callboys"? Als het van Matteo Simoni afhangt wel. De acteur sprak in de MNM-podcast "22 minuten stomme vragen" over zijn rol in de populaire reeks, en zijn wens om de reeks ooit opnieuw van onder het stof te halen. Maar Jan Eelen, de regisseur van de reeks, klinkt minder enthousiast. 

"Ik wil niets liever", reageert Simoni op de vraag of de reeks "Callboys" ooit zullen terugkomen. De tragikomische reeks over het wel en wee van vier gigolo's werd in 2016 en 2019 uitgezonden op het toenmalige VIER (nu Play4). De reeks kreeg twee seizoenen en won verschillende nationale en internationele prijzen. 

"Dat zit echt in mijn hart", zegt de acteur in de podcast "22 minuten stomme vragen" van MNM. "Los van de vriendschap, ben ik daar ook ontzettend fier op. Er zijn weinig reeksen die ik opnieuw kan bekijken, en waar ik echt mee moet lachen en graag naar kijk." 

Rik Verheye, die de rol van Jay en Jeremy Vleugels op zich nam, reageerde alvast enthousiast. "Ik zeg ja, Devon!" (het personage van Simoni), staat onder de video op Instagram te lezen. 

"Jan Eelen moet dat schrijven. De Jakke heeft dat geregisseerd, gemonteerd en geschreven. Alleen hij kan dat doen, en als hij dat niet wil zal het er niet komen", zo concludeert Simoni.

"Nihil."

Maar hoe groot is de kans op een comeback? "Nihil", zo zegt regisseur Jan Eelen resoluut in een reactie VRT NWS. "Ik weet dat Matteo dat heel graag wil, en ik snap dat ergens wel, dat was heel leuk."

"Maar," zo gaat Eelen verder, "met het tweede seizoen wou ik echt een einde maken aan de reeks. Maar nu snap ik wel meteen waarom Matteo mij deze ochtend heeft proberen bellen", daagt het bij de regisseur. 

En zo mogen fans van het programma, inclusief Matteo Simoni, hun hoop op een nieuw seizoen (of een film), alweer opbergen. 

Meest gelezen