Premier Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld). © ID/ Hatim Kaghat

ANALYSE. Er is in de Wetstraat ongeveer niemand, zelfs niet bij Open Vld, die denkt dat de Croo II er ooit komt

“Hoe de volgende regering ook zal zijn samengesteld, ze kijkt aan tegen een haast onoverzienbare bergketen van hervormingsuitdagingen”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “Ondanks alle crisissen zijn volgens premier De Croo de beloftes nagekomen, maar hij voelt vooral de nood om het beeld van zijn regering te redden. Vivaldi werd echter niet wat het kon zijn. Wat het moést zijn.”

83 reacties

  • Françoise Dupont

    6 maanden geleden
    Het goede in heel het verhaal, is dat Alexander nog gelooft in heel het OVLD verhaal. De rest van zijn partij niet, op uitzondering van de voorzitter die tijdens de verkiezing, waarvoor 680 van de zo’n 40.000 Open VLD-leden kwamen opdagen, werd de statutenwijziging toch goedgekeurd, om hem voorzitter te maken. Heel domocratisch verkozen dus, net zoals de nieuwe minister van jusititie
  • Stefaan BOGAERT

    6 maanden geleden
    De beste analyse ooit van Carl Devos!!
  • bert gorissen

    7 maanden geleden
    voor de toekomst van het land is dit best waar. deze regering subsidieert de ondernemer en al de rest mag stikken en betalen.
  • Jo Bosman

    7 maanden geleden
    Er is in heel de Wetstraat blijkbaar ook niemand meer te vinden die nadenkt .
  • Hubert Vanmechelen

    7 maanden geleden
    Als niemand er aan denkt dat er een De Croo II komt in de Wetstraat wil dat nog niet zeggen dat er geen Vivaldi II komt. Maar bon, we zullen wel zien wat er komt na de verkiezingen. Want vandaag A zeggen in de politiek kan morgen al snel B zijn.