Een van de glazen panelen van het balkon ontbreekt. Onmogelijk om van binnen in de hotelkamer te zien, oordelen de ouders.© CBS

Laatste foto van jongetje (1) toont gevaar dat tot zijn dood leidde

De ouders van een Amerikaans jongetje dat overleed tijdens een vakantie in Mexico, hebben een rechtszaak aangespannen tegen het hotel waarin ze destijds verblijven. Ze verwijten de keten “nalatigheid”, wat resulteerde in de dood van hun zoontje.

Bron: CBS

James Carter en Anastasia Duboshina, een koppel uit San Diego, hebben een rechtszaak aangespannen tegen Hyatt Hotels. Ze verwijten de keten wangedrag en nalatigheid, nadat hun eenjarig zoontje Nico om het leven kwam tijdens een verblijf in een van de vestigingen van Hyatt.

De feiten dateren van oktober 2021. gezin was op vakantie in Mexico toen het noodlot toesloeg. Toen hij aan het spelen was op het balkon van hun hotelkamer, viel het kleine jongetje plots negen verdiepingen naar beneden. Hulp kon niet meer baten. “Ik beleef het elke dag opnieuw”, aldus papa James. “Ik stond daar en zag hem vallen. Verschrikkelijk.”

Uit een foto die het koppel nog van hun zoontje maakte, blijkt dat een van de glazen panelen van het balkon ontbreekt. Zonder dat daarvoor gewaarschuwd werd met een bord of tape. Nico moet door het gat gevallen zijn. “De dood van onze jongen was zo zinloos, zo volledig te voorkomen”, aldus mama Anastasia. “We willen gerechtigheid. We hadden net voor Hyatt gekozen vanwege de veiligheid. We willen dat ze de verantwoordelijkheid nemen voor wat ze hebben gedaan. Zodat geen enkele ouder nog moet meemaken wat wij nu meemaken. Het is zo pijnlijk. We komen hier nooit overheen.”

(lees verder onder de foto)

Het ontbrekende paneel.© CBS

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de ouders beweren dat het van binnen in hun hotelkamer niet te zien was dat het transparante glaspaneel ontbrak. “Het gevaar was onzichtbaar”, zo luidt het.

Volgens een woordvoerder van Hyatt heeft de keten al nauw samengewerkt met de exploitant van het betrokken hotel, in een poging om een volledig en transparant onderzoek te garanderen. “De veiligheid van onze gasten blijft onze hoogste prioriteit. Onze gedachten blijven bij de familie na dit onvoorstelbare verlies.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer