© BELGA

Bouchez “geeft alle andere functies op” als inwoners Bergen hem burgemeester maken

Dag op dag 1 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bekendgemaakt dat hij opnieuw met zijn lijst Mons en Mieux naar de kiezer trekt. Bouchez, nu in de oppositie, wil burgemeester worden van de hoofdstad van Henegouwen en is bereid daarvoor al zijn andere politieke functies op te geven.

gjs
Bron: BELGA

Mons en Mieux telt momenteel elf zetels in de Bergense gemeenteraad. Dat is half zoveel als de PS van burgemeester Nicolas Martin maar bijna het dubbele van Ecolo, die andere partij die nu in de meerderheid zetelt. In 2024 zal Bouchez de lijst trekken, die voor het overige zal zijn samengesteld uit bestaande verkozenen en nieuwe namen uit het maatschappelijk middenveld, vooral zelfstandigen, winkeliers en gezichten uit sportclubs en het verenigingsleven, zo luidde het vrijdag.

Bouchez wil zelf burgemeester van zijn stad worden. “Als de Bergenaars me als hun burgemeester aanduiden, zal ik alleen maar dat doen en al mijn andere functies opgeven”, maakte hij duidelijk. “In 2018 haalden we de beste score van elke andere partij dan de PS sinds 1994. Momenteel hebben we meer kandidaten dan er plaatsen zijn op de lijst.” Wie effectief een plaats krijgt op de lijst van Mons en Mieux, wordt vanaf november bekendgemaakt.

Mons en Mieux doet een oproep naar de andere partijen om samen een gedeelde visie voor de toekomst van Bergen op te zetten. “De afgelopen jaren heeft elke oppositiepartij afwisselend met de PS samengewerkt. We moeten sterker worden om een nieuwe dynamiek en een alternatief bestuur te vormen”, aldus Bouchez.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer