Hoogleraar Marketing Els Breugelmans.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar Marketing Els Breugelmans. © Wannes Nimmegeers / rv

IKEA verlaagt prijs van 750 producten: wat is er aan de hand bij de Zweedse meubelgigant?

Het leven wordt duurder. Behalve bij IKEA België, waar ruim 750 producten worden verlaagd in prijs. IKEA argumenteert dat ze met de prijsdalingen de inflatie wil counteren. “Maar uiteraard is dit pure marketing”, zegt Els Breugelmans, hoogleraar Marketing aan de KU Leuven. Om welke soort producten gaat het juist? En staan er ook prijsverhogingen gepland?

15 reacties

  • Deweerdt Anne-Mie

    3 maanden geleden
    Enkele jaren terug kochten we een Kallak kast. Eergisteren kochten we nog een Kallak kast. Spijtig genoeg valt de recent gekochte kast lager uit waardoor het geheel disharmonisch uitvalt. We wilden dit toch eens melden want we hadden hier echt geen rekening mee gehouden en voelen ons wat bedrogen. Onze bedenking : is de prijsverlaging het gevolg van het inperken van de gebruikte middelen (de onder- en bovenplaat zijn minder dik). Jammer voor de consument !
  • Kathleen Deschilder

    6 maanden geleden
    Ik ben er fier op niets van de Ikea te hebben. Alles is tweedehands. Degenen die elk jaar hun interieur willen veranderen met nieuwe Ikea, goed bezig!
  • Gerarda Joosten

    6 maanden geleden
    Ik ben al 30 jaar vaste en tevreden klant bij Ikea. Voor een redelijk lage prijs kan ik mijn interieur trendy houden want ik koop regelmatig nieuwe. En ook die geef ik een tweede leven in de kringwinkel. Op grote meubelen krijg je bij Ikea 10 jaar garantie wat niet in alle winkels geldt. En als je ziet wat je tegenwoordig in een klassieke meubelwinkel betaalt voor iets dat volgend jaar al passé is... Neenee, daar doe ik niet aan mee.
  • Hilde Weymeersch

    6 maanden geleden
    Wie zegt dat IKEA Brol is liegt. Ik ga daar al 40 jaar en heb er veel spullen van. Ik vind dat persoonlijk een leuke locatie. Op een ander kunt ge ook brol kopen.
  • Felix Strackx

    6 maanden geleden
    Er zijn enkele interessante dingen, maar de grote meerderheid is veel te duur voor wat het is.