© BELGA

Bouhanni wint tweede rit in Yorkshire, Groenewegen verliest leiderstrui

In de openingsetappe van de Ronde van Yorkshire (2.1) schoot hij nog tekort voor de zege, in rit twee was het zaterdag wel prijs voor Nacer Bouhanni. In een massaspurt klopte de Fransman van Cofidis de Australiër Caleb Ewan, die de nieuwe leider wordt.

Rit twee van de Britse Ronde van Yorkshire was 122 kilometer lang en leek ondanks wat klimwerk in de finale toch op maat van de spurters te zijn gemaakt. Een vlucht van vier, waaronder drie lokale renners, kon de massaspurt in Harrogate niet ontlopen. En in die sprint haalde Nacer Bouhanni, vrijdag nog vierde, het met duidelijk verschil. Voor het Franse uithangbord van Cofidis de vierde zege van het seizoen, na Nokere Koerse, een rit in de Ronde van Catalonië en Parijs-Camembert.

De Australiër Caleb Ewan (Orica-Scott) finishte voor de tweede dag op rij op de tweede plek, hij hield de Fransman Jonathan Hivert (Direct Energie) af en leider Dylan Groenewegen. De Nederlandse kampioen moet de eerste plaats in het algemene klassement afstaan aan Ewan, die nu leidt met twee seconden voorsprong op Bouhanni en Groenewegen. Zondag wacht de spurters een stevige klus in Yorkshire, want dan staat de koninginnenrit over 194 kilometer naar Leeds op het programma. Daarin zijn acht officiële hellingen opgenomen.

Op dezelfde omloop als de mannen werkten ook de vrouwen hun Ronde van Yorkshire af, een eendagskoers van eerste categorie. Daarin won de Britse oud-wereldkampioene Lizzy Deignan (Boels-Dolmans) solo voor Coryn Rivera en Giorgia Bronzini.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer