K.T. vergreep zich aan minstens twee vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
K.T. vergreep zich aan minstens twee vrouwen. © Marc Baert

Rechtbank maakt brandhout van knappe steward die ‘seksueel roofdier’ blijkt te zijn: “Meneer bekijkt vrouwen als speelgoed”

Update“Ik moet je nu doden, want anders ga je het tegen de politie zeggen.” Een 32-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw heeft zich jarenlang vergrepen aan minstens twee jonge vrouwen. Zes jaar geleden bond hij zijn reisgenote vast en verkrachtte hij haar meermaals. Datzelfde deed de man, die jarenlang als steward werkzaam was, ook drie jaar lang met zijn toenmalige vriendin. Zelf ontkende hij alles, maar de rechtbank achtte hem toch over de hele lijn schuldig. “Meneer stelt zijn eigen lusten voorop”, klonk het in het vonnis.

  1. Slechtziende kinderen ontdekken verschillende sporten tijdens BrailleDay in Jette: “Bij het boogschieten hebben we al in de roos geschoten”
    PREMIUM

    Slechtzien­de kinderen ontdekken verschil­len­de sporten tijdens BrailleDay in Jette: “Bij het boogschie­ten hebben we al in de roos geschoten”

    De Omnisportzaal van Jette stond dinsdag helemaal in het teken van BrailleDay. Slechtziende kinderen werden uitgenodigd voor een avontuurlijke dag vol sport. Van boogschieten en muurklimmen tot judo: geen obstakel bleek te groot. “We willen de kinderen laten zien dat ondanks hun visuele beperking er, met de juiste aanpassingen, mogelijkheden zijn om te sporten”, aldus Marie-Jeanne van de Brailleliga.
    Stad Brussel
  2. “Een jenever vlak vóór de meet doet wonderen”: in de voetsporen van de bedevaarders van Oostrozebeke, die al voor 132ste keer naar Halle stappen
    PREMIUM

    “Een jenever vlak vóór de meet doet wonderen”: in de voetsporen van de bedevaar­ders van Oostrozebe­ke, die al voor 132ste keer naar Halle stappen

    “Elk jaar denk ik wel tien keer: ik zou beter in mijn bed kruipen. Maar als ik er dan eindelijk arriveer, kijk ik al uit naar de volgende editie.” Al 132 jaar op rij stappen inwoners uit het West-Vlaamse Oostrozebeke in de maand mei 85 kilometer naar Halle om er, net zoals vele andere bedevaarders, het iconische Mariabeeld in de basiliek te bewonderen. Wij trokken onze wandelschoenen aan en gingen mee op pad. Wie zijn die mensen en wat drijft hen om te voet ‘s nachts naar Halle te stappen? “Er is nochtans niets wat zo verslavend is als een bedevaart.”
    Halle