Polen trekt naar de stembus. Ongeacht de uitslag blijft de economie van indrukwekkende stabiliteit

De peilingen voor de verkiezingen op zondag 15 oktober wijzen op een nek-aan-nekrace, waarbij de winnende partij mogelijk weken nodig heeft om een regeringscoalitie te vormen.

Waarom is dit belangrijk?

Deze verkiezingen zullen niet alleen bepalen of Polen verder afwijkt van West-Europa op sociaal en politiek vlak, maar ook of het continent eensgezind blijft in de steun aan Oekraïne, ondanks de groeiende oorlogsmoeheid onder de kiezers. Een derde opeenvolgende termijn voor de partij Recht en Rechtvaardigheid kan Polens positie als een moeilijke EU-lidstaat aan de oostflank van de NAVO bevestigen. Wat Polen wel van de rest van de meeste EU-landen onderscheidt, is de robuustheid van zijn economie.

Indrukwekkend stabiele economie

In het nieuws: Polen, een land dat door velen nog altijd met een zweem van medelijden wordt bekeken, heeft zich prachtig ontwikkeld in de schaduw van die foute perceptie. De turbulenties - waar de media zich graag mee bezighouden - vinden plaats in de politieke bovenbouw. De basis van de economie is van indrukwekkende stabiliteit.

  • Sinds 1991 vertoont het land - met uitzondering van het corona-crisisjaar 2020 - positieve groeipercentages. Deels aanzienli
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer