Michel Deneyer, ondervoorzitter van de Nationale Raad van de Orde der Artsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Deneyer, ondervoorzitter van de Nationale Raad van de Orde der Artsen. © Getty Images/iStockphoto / belga

Orde der Artsen wil dat u uw dokter verwittigt wanneer u een consultatie opneemt met smartphone

De Orde der Artsen stelt in een advies dat patiënten een raadpleging bij hun dokter mógen opnemen, “áls dit maar niet heimelijk gebeurt”. Waarom moet een patiënt in ons land de arts inlichten, terwijl dat bij voorbeeld in Nederland niet moet? Waarom zou je überhaupt een opname maken? En waarom kwam de Orde met dit advies? “Ik zie een kwalijke evolutie.”

9 reacties

  • Danny Wijnants

    7 maanden geleden
    Als het bij de dokter kan, waarom niet bij de garagist en de apotheker. Ook bij de bouw of renovatie. Politie en advocaten en ook rechters. Maar ook een bandarbeider of bij een boer die misschien iets in de voedselketen brengt... film alles. Misschien is het een oplossing dat iedereen zichzelf filmt. Dan hebben we zeker alles.
  • richard lenssens

    7 maanden geleden
    Vrees ervoor als de arts wordt verteld dat je consultatie opneemt dat je laatste consultatie zal zijn geweest.Bij volgende afspraak zal zijn kalender wel "vol zitten"Men mag al blij zijn vandaag dat je een arts vindt,nu al zijn de meeste praktijken volzet en uitsluitend op afspraak.
  • viaene philippe

    7 maanden geleden
    Dit zou ten alle tijden moeten verboden worden…..misbruik gegarandeerd.
  • Jacky Leman

    7 maanden geleden
    Maar één ding die telt is de money. Zoveel mogelijk op korte tijd cashen, de rest is bijzaak toch?
  • Frederik Jansens

    7 maanden geleden
    Blijkbaar hebben veel dokters veel te verbergen als ze niet willen dat een consultatie wordt opgenomen. Het is nodig nodig want er zitten veel foefelaars tussen. Veel dokters behandelen je slecht. Alleen maar goed dan dat je het gesprek kan opnemen.