Vier kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024: burgemeester Bart De Wever (N-VA), Jinnih Beels (Vooruit), Bogdan Vanden Berghe (Groen) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). Of de laatste twee ook lijsttrekker zullen zijn, staat nog niet vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier kopstukken voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024: burgemeester Bart De Wever (N-VA), Jinnih Beels (Vooruit), Bogdan Vanden Berghe (Groen) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). Of de laatste twee ook lijsttrekker zullen zijn, staat nog niet vast. © BELGA / Klaas De Scheirder / Tessa Kraan

ANALYSE. Zo liggen de kaarten in Antwerpen, één jaar voor de verkiezingen: “Bart De Wever die er Groen moet bijpakken... Dat zou voor hem een nachtmerrie zijn”

Start de aftelklok: op 13 oktober 2024 kiest Antwerpen een nieuwe gemeenteraad en negen districtsraden. Met de vaudeville rond Open Vld voelden we deze week al politieke hoogspanning. Komt er een ‘simpele’ coalitie tussen N-VA en Vooruit uit de bus? Is een scenario denkbaar dat Bart De Wever met Groen moet besturen? Hoe scoren uiterst rechts en links? En welke thema’s zullen het debat domineren? Met politicoloog Dave Sinardet blikken we vooruit. “Wie weet trekt Conner Rousseau Vlaams Belang-kiezers aan.”