© EPA

Landesmeister! Bayern alweer Duits kampioen na kletterende 0-6 tegen Wolfsburg

Bayern München heeft zich voor het vijfde seizoen op een rij tot Duits landskampioen gekroond. De Rekordmeister profiteerde zaterdagavond maximaal van het puntenverlies van eerste achtervolger RB Leipzig (0-0 tegen Ingolstadt) en won zijn kampioenenmatch met swingende 0-6 op het veld van Wolfsburg. Zo is Bayern al op drie speeldagen van het einde zeker van de 27e landstitel uit de clubgeschiedenis. Een mooie troost na de uitschakeling in de halve finales van de Champions League en de Duitse beker de afgelopen twee weken. Bij Wolfsburg beleefde Rode Duivel Koen Casteels een pijnlijke avond tussen de palen. VfL Wolfsburg zal nog flink moeten knokken om in de Bundesliga te blijven.

md

Na het scoreloos gelijkspel van Leipzig op bezoek bij Ingolstadt wist Bayern dat een zege bij Die Wölfe volstond om de champagne te ontkurken. Wolfsburg was gewaarschuwd, want Bayern wou na de pijnlijke uitschakelingen in de halve finales van de Duitse beker (tegen Dortmund) en de Champions League (tegen Real Madrid) de voorbije anderhalve week absoluut geen fouten meer maken in de titelrace.

Al snel werd duidelijk dat het krasselende Wolfsburg een vogel voor de kat zou zijn. Na 19 minuten werd het Beierse feestje geopend door een schitterende vrije trap van David Alaba. Wolfsburg-keeper Koen Casteels geraakte met zijn lange grijparmen net niet bij de perfecte krulbal van de Oostenrijker. Met twee goals vlak voor de rust zorgde topschutter Lewandowski er voor dat de 27e landstitel voor de Rekordmeister bij de pauze al binnen was.

In de tweede helft zette Bayern zijn titelfeestje de nodige luister bij. Arjen Robben gaf zijn tiende landstitel (zie onder) extra glans met een doelpunt in typische Robbenstijl: naar binnen snijden en met een laag schot in de hoek Casteels verrassen. Voor thuisploeg Wolfsburg werd het een bijzonder pijnlijke avond. Aanvoerder Luiz Gustavo pakte op een bijzonder domme manier voor protest een tweede gele kaart. De Volkswagen-ploeg met tien man en de kelk moest tot op de bodem leeg. Want Bayern toonde geen greintje genade. Thomas Müller en Joshua Kimmich profiteerden van de man-meer-situatie en de defensieve onmacht om in de laatste tien minuten de score nog aan te dikken tot 0-6.

Het bleef 0-6, een sprekende zege én de bijhorende vijfde opeenvolgende landstitel voor de topclub uit München. Voor Bayern was het overigens al de derde keer dat het kampioen werd op het veld van Wolfsburg, dat lukte ook in 2003 en 2008. Alles went blijkbaar, zelfs een titel. Want het feestje bij spelers en supporters achteraf was eerder lauwtjes.

© EPA

Bayern heeft op drie speeldagen van het einde een onoverbrugbare voorsprong van tien punten op eerste achtervolger RB Leipzig. Coach Carlo Ancelotti, die Pep Guardiola opvolgde, speelt zo in zijn eerste seizoen aan het hoofd van Bayern München meteen kampioen. Al is het zonder Duitse bekerwinst of Champions League-finale geen grand cru jaar geworden voor de Rekordmeister. “Maar de Bundesliga komt altijd eerst. En het is fantastisch dat we die nu al vijf jaar op een rij gewonnen hebben. We gaan vanavond een stevig feestje vieren met de spelers. En op de slotspeeldag betrekken we ook de fans erbij”, reageerde CEO Karl-Heinz Rummenigge achteraf.

Kapitein Philipp Lahm gaat op pensioen met een nieuwe titel. “Het is geweldig wat het team weer gepresteerd heeft dit seizoen in de Bundesliga. Het is niet vanzelfsprekend dat we door de Bundesliga wandelen zoals we dit seizoen gedaan hebben.”

Robben evenaart Cruijff

Arjen Robben heeft met zijn tiende landstitel Johan Cruijff geëvenaard. De 33-jarige Groninger werd met Bayern München voor het vijfde jaar op rij en de zesde keer in totaal kampioen van Duitsland. Robben veroverde eerder landstitels in Nederland (met PSV in 2003), in Engeland (met Chelsea in 2005 en 2006) en in Spanje (met Real Madrid in 2008).

De vleugelspits verhuisde in de zomer van 2009 naar München en werd in zijn eerste jaar bij Bayern meteen kampioen van de Bundesliga. In 2013, 2014, 2015 en 2016 was de ‘Rekordmeister’ opnieuw de beste en zaterdag volgde de vijfde titel op rij. Robben kwam op gelijke hoogte met Cruijff, de meest succesvolle Nederlandse voetballer met tien landstitels. De beroemde nummer 14 werd acht keer kampioen met Ajax, één keer met FC Barcelona en tot slot in 1984 met Feyenoord.

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer