20 keer geflitst op 5 weken in Puurs-Sint-Amands: politie kan Poolse auto uiteindelijk onderscheppen

Een auto met Poolse nummerplaat werd de afgelopen 5 weken 20 keer geflitst bij de trajectcontrole op de N16 in Puurs-Sint-Amands. De politie kon geen adres vinden bij de nummerplaat om de boetes op te sturen. Maar donderdag kon de politie de auto tegenhouden en die werd ook in beslag genomen.

Sinds 5 september 2023 werd een auto met Poolse nummerplaat 20 keer geflitst bij de trajectcontrole op de N16 in Puurs-Sint-Amands. Dat is goed voor 1.270 euro aan boetes. Alleen konden die niet opgestuurd worden naar de eigenaar. De politie vond bij de Poolse nummerplaat geen adres.

Kenteken geschrapt

Tot donderdag. Toen kon de politiezone Rivierenland de auto tegenhouden. Hij werd uitgebreid gecontroleerd en het bleek dat het kenteken in Polen geschrapt was. De eigenaar, een 22-jarige Pool, was ook al meer dan 6 maanden ingeschreven in België. Hij had zijn voertuig dus in ons land moeten inschrijven. Daarom is de auto in beslag genomen. De man krijgt nu 30 dagen de tijd om zijn inschrijving en verzekering in orde te brengen. En hij mag ook de boetes in zijn brievenbus verwachten.

Meest gelezen