Cipier danst met twee gedetineerden in een cel en krijgt zoen, vrouw riskeert tuchtsanctie

Een cipier bouwt een klein feestje met twee gedetineerden.© Gazet van Antwerpen

Mechelen -

Op TikTok circuleert een filmpje van een vrouwelijke cipier in de gevangenis van Mechelen, die met twee gedetineerden danst in een cel. Het gevangeniswezen bevestigt het incident. “De professionele grens werd niet gerespecteerd.”

jvbo

In het filmpje is te zien hoe de cipier in een cel vrolijk danst met twee gevangenen. Op de achtergrond klinkt muziek van Barry White. Een van de gedetineerden heft de vrouw in de lucht en geeft haar een zoen.

Ook het gevangeniswezen kreeg het filmpje toegestuurd, bevestigt woordvoerder Kathleen Van De Vijver. “De betrokken beambte werd aangesproken door de lokale gevangenisdirectie. Ook voor de gevangenen zijn maatregelen genomen.”

Volgens Van De Vijver wordt de vrouw nu nauwgezet opgevolgd met het oog op een mogelijke tuchtsanctie. “De professionele grens werd niet gerespecteerd en ze had geen melding gedaan van het incident.”

Hoe de beelden gemaakt werden en wie ze op TikTok verspreidde, is niet geweten. “Het binnensmokkelen van gsm’s in gevangenissen is een internationaal probleem”, zegt Van De Vijver. “Die worden meestal niet gebruikt voor criminele doeleinden, maar om de connectie met de buitenwereld te behouden. We hebben een eigen sweepingdienst die regelmatig op zoek gaat naar toestellen in de cellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen