© rr

Gruwel krijgt een nieuw gezicht: Hadiel (6) is nieuwste slachtoffer

Bij een luchtaanval op de Syrische stad Kafr Naha zijn alweer twee kinderen om het leven gekomen. De zesjarige Hadiel overleefde de aanval wel. Haar foto gaat nu de wereld rond als gezicht van de gruwel.

Guy Stevens

Bij de nietsontziende oorlog in Syrië sterven de jongste maanden steeds meer kinderen. De luchtaanvallen door Bashar al-Assad en Vladimir Poetin op residentiële wijken sparen werkelijk niemand.

Dat is nogmaals gebleken bij de aanval op Kafr Naha, een stad ten westen van Aleppo. Volgens de activistengroep Network of the Syrian Revolution liet een Russisch vliegtuig bommen vallen boven de stad. Daarbij vielen heel wat doden, waaronder twee kinderen.

Eén beeld ging al snel heel de wereld rond: dat van de kleine Hadiel, een meisje van 6 jaar. Het zat onder het stof en bebloed voor zich uit te staren, maar gelukkig overleefde ze de aanval nadat ze naar het ziekenhuis gebracht kon worden.

De foto doet erg denken aan de foto van Omran. Dat vijfjarige jongetje overleefde in augustus 2016 een luchtaanval in Aleppo. De door een arts gedeelde foto werd al snel uitgeroepen tot “het symbool van de oorlog in Syrië”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer