Inter-CEO Giuseppe Marotta reageert op Romelu Lukaku: “Ik weet niet wat hij bedoelt met: als ik spreek, zal er wat gebeuren. Hij is vrij om te spreken”

Romelu Lukaku (30) zei tijdens een persconferentie bij de Rode Duivels dat er afgelopen transferzomer veel bullshit is gezegd over hem. Zijn versie van de feiten geven, wilde de aanvaller nog niet, maar hij zei wel dat “er veel zouden schrikken als hij echt de waarheid zou vertellen”. Giuseppe Marotta, de CEO van Inter, de club waarmee Lukaku lang in onderhandeling was, voelt zich naar eigen zeggen niet aangesproken. “Er is niemand in onze club die hem niet gerespecteerd heeft.”

Michael Van Damme

“Ik heb veel van deze situaties op de transfermarkt gezien en niets verbaast me nog”, zo tekende La Gazzetta dello Sport op uit de mond van Giuseppe Marotta tijdens een evenement dat door de krant werd georganiseerd.

“Soms kan vertrouwen omslaan in het verlies van hoop en vervolgens teleurstelling. Zeker in een sport waarin de God van het Geld oppermachtig is. Lukaku maakt deel uit van het recente verleden, maar ik kijk naar het heden en de toekomst. Ik weet niet wat hij bedoelt als hij zegt dat als hij spreekt, er iets zal gebeuren: hij is volledig vrij om te spreken.”

In de Gazzetta staat een verhaal dat Lukaku het niet meer op trainer Simone Inzaghi had begrepen nadat die Dzeko boven hem had gekozen in de Champions League-finale.

Vertrouwen en respect

“Ik denk niet dat zijn bankzittersrol in Istanbul heeft meegewogen op zijn besluit: voor Inter kiezen, dat hangt niet af van één moment, maar van een relatie die langere tijd overspant, van vertrouwen en respect. We hebben een zuiver geweten, geen enkel onderdeel van onze club heeft hem niet gerespecteerd. De rest is een controverse waar we niet aan willen meedoen.”

Marotta lijkt niet zo gelukkig met het voornemen van de harde kern van Inter om voor de wedstrijd tegen AS Roma 50.000 fluitjes uit de delen om Lukaku een striemend welkom te heten. “Het is een situatie die we goed moeten beheren, want wat telt zijn de resultaten en de ploeg nu, daarop moeten we focussen. De fluitjes kunnen voor afleiding zorgen op het moment dat onze spelers de steun van onze supporters nodig hebben.”

Lukaku bij Inter.© Maurizio Borsari/AFLO

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer