© REUTERS

IOC-voorzitter Thomas Bach denkt aan Olympic E-sports Games, maar verkiest Just Dance boven Fortnite en Call of Duty

Het Internationaal Olympisch Comité wil Olympische Spelen voor E-sporters in het leven roepen. Dat verklaarde IOC-voorzitter Thomas Bach zaterdag in het Indiase Mumbai, waar de 141ste IOC Sessie plaatsvindt. “Ik heb onze IOC E-sports Commissie een studie gevraagd over de creatie van zo’n Spelen”, zei de 69-jarige Duitser.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Via esports hoopt het IOC een jonger publiek aan te spreken. “Zo’n drie miljard mensen gamen wel eens”, zei Bach. “Een half miljard van hen heeft specifieke interesse voor E-sports. Maar wat nog relevanter is, is dat een meerderheid van hen geen 35 jaar is.” 

Het IOC mikte eerder al op een jonger publiek door sporten als skateboard, sportklimmen, surfen en breaking in het olympisch programma op te nemen. Afgelopen zomer vond in Singapore ook al een Olympic Esports Week plaats. “En dat was een veelbelovende start”, meent Bach. “We slaagden erin de olympische beweging en de E-sport community samen te brengen.”

De reacties uit de gaming community klonken minder positief, met name wegens de keuze van de spellen. In Singapore stonden uitsluitend sportgerelateerde spellen op het programma: Tic Tac Bow (boogschieten), WBSC eBASEBALL: POWER PROS, Chess.com, Zwift (wielrennen), Just Dance,  Gran Turismo (autosport), Virtual Regatta (zeilen), Virtual Taekwondo en Tennis: Clash. Spellen die heel wat populairder zijn, vielen uit de boot. Bach liet echter al verstaan dat de razend populaire shooter games als Fortnite, Call of Duty of BattleBit, nooit een plaats zullen hebben op Olympische Spelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer