Dronken autobestuurder richt ravage aan in Zonnebeke, cateraar deelt in de brokken:"Voor 60.000 euro aan schade"

Een 33-jarige dronken autobestuurder uit Langemark-Poelkapelle heeft heel wat schade aangerichtĀ  tijdens een ongeval in Zonnebeke. Drie voertuigen, een huis en straatmeubilair deelden in de brokken. "Mijn bestelwagen vol materiaal voor een trouwfeest is perte totale", zegt een cateraar.

Een 33-jarige autobestuurder uit Langemark-Poelkapelle, die te veel gedronken had, heeft vannacht een ongeval veroorzaakt in het centrum van Zonnebeke. Het gevolg was een grote ravage. Naast zijn eigen auto, zijn ook twee andere voertuigen, de gevel van een huis en straatmeubilair beschadigd.

Rond 1.30 uur was de man met hoge snelheid vertrokken bij een frituur. Amper een minuut later vloog hij in de Ieperstraat uit de bocht. Hij botste tegen een auto en een bestelwagen, ramdeĀ enkele verkeerspalen en kwam tot stilstand tegen de gevel van een huis.

Toen ik zei dat de hulpdiensten en de politie onderweg waren, werd hij kwaad, zelfs op het randje van agressief

Guillermo Pluym, slachtoffer

In de gevel van het huis zit een barst, maar het hoeft volgens de brandweer niet gestut te worden. Daarnaast is er vooral bij cateraar Guillermo Pluym veel schade, 60.000 euro berekende hij. "Mijn bestelwagen vol materiaal is perte totale, net voor ik naar een trouwfeest zou vertrekken", vertelt hij. Hij was wakker geworden door de klap en hielp de bestuurder uit zijn auto. "Toen ik zei dat de hulpdiensten en de politie onderweg waren, werd hij kwaad, zelfs op het randje van agressief. Je rook en zag ook meteen dat hij te veel gedronken had."

De politie bevestigt dat de man te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken.Ā 

Jelle Houwen
Jelle Houwen

Meest gelezen