Experts geven je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt over de huidige vastgoedmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Experts geven je in dit artikel alle informatie die je nodig hebt over de huidige vastgoedmarkt. © Gregoire De Poorter / Thomas Geuens / Sofie Silbermann / Florian Van Eenoo Photo News

Is dit hét moment om een huis te kopen of wacht je beter? Alles wat je moet weten over de afgekoelde vastgoedmarkt

In Vlaanderen werden dit jaar 5 procent minder huizen en appartementen verkocht. Wat is er juist aan de hand? Is dit dan het ideale moment om toe te slaan en een huis te kopen? In dit artikel geven experts een antwoord op al je vragen over kopen, verkopen, bouwen, verbouwen en investeren. “Wie nu z’n tijd neemt, kan zaakjes doen.”

5 reacties

  • Karine Roeland

    6 maanden geleden
    De vele 'paddenstoelen' immo's drijven de prijzen op. Vroeger had je enkele immo's; nu struikel je over de vele immo's. Ze rijden allen met dure luxe wagens, hebben personeel dus drijven ze prijzen op want ze willen vooral hun luxeleventje behouden. Daarbij nog de overheid die ons verplicht om renovaties te doen die stukken van mensen kosten
  • Davy Capri

    6 maanden geleden
    Afgekoelde vastgoedmarkt? Deze week las ik hier nog dat de vastgoedprijzen maar blijven stijgen??
  • Geert Vander Heyden

    6 maanden geleden
    Waarom zou je een huis kopen? Om 25 jaar schulden te hebben? En ondertussen tijdens die 25 jaar zal je nog moeten investeren, de gouden jaren zijn allang weg om een huis te kopen die betaalbaar is . En dan nog heel u leven in hetzelfde huis wonen is gewoon saai .
  • Peter Beeckman

    6 maanden geleden
    De reden waarom een huis zo duur werd is omdat de lonen de ECHTE inflatie niet volgen en vnl. de peperdure regels opgelegd door de Vlaamse regering! De verplichte EPC-renovatie kost algauw 150.000 euro (isolatie, beglazing, warmtepomp, zonnepanelen, ...) en dan zal men al heel goed moeten opletten en kon men vroeger nog spreiden, nu moet dat binnen 5 jaar. Een nieuwbouw kost algauw 450.000 (HOB) tot 700.000 (OB) of meer. Het meest betaalbaar zijn eigenlijk gerenoveerde woningen met B of C label.
  • Fonske Beys

    6 maanden geleden
    Prijzen zijn overgewaardeerd door immo makelaars . Weet dat zij minimum 100.000 € en meer te veel vragen . Enkel om meer commissie , het is enkel notaris dat je nodig hebt . Hou je handen af van ouder vastgoed dat niet aan de energie normen voldoet . Zulk pand renoveren kost je nog vlug +-300.000 € ( moet gebeuren binnen de 5 jaar ). Prijs bouwgrond is dus al te veel ! Ook gemerkt verlaagde prijs - doe een bod - nieuwe voorwaarden opendeur dagen van panden die niet verkocht geraken .