De 18-jarige Athena Spencer met haar mama Linde De Winter. Rechts:  het dodelijk ongeval gebeurde langs de Oudenburgsesteenweg in Zandvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
De 18-jarige Athena Spencer met haar mama Linde De Winter. Rechts: het dodelijk ongeval gebeurde langs de Oudenburgsesteenweg in Zandvoorde. © Linda De Winter / RV

Mama van Athena (18) lucht haar hart, 1,5 jaar na dodelijk ongeval met truck: “Als ik stil ben, kan ik haar stem nog altijd horen”

“Tuurlijk wilde niemand dat dodehoekongeval veroorzaken. Maar het is wel gebeurd en ik ben mijn dochter kwijt.” Nu na anderhalf jaar een vonnis is gevallen, hoopt de mama van de verongelukte Athena Spencer (18) eindelijk echt te kunnen rouwen. Linda De Winter (45) praat voor het eerst: over de vreselijke dagen na het ongeval, en hoe teleurgesteld ze is in het vriendje van haar dochter, bij wie ze achterop de bromfiets zat. Maar ook over de mooie herinneringen aan Athena. “Om de supermooie begrafenis te kunnen betalen, kregen we gelukkig steun uit onverwachte hoek.”