VIDEO. Even zag het er slecht uit, maar Julian Nagelsmann debuteert als bondscoach van Duitsland toch met zege in oefenduel tegen VS

Julian Nagelsmann (36) is goed begonnen aan zijn periode als bondscoach van Duitsland. De opvolger van de ontslagen Hansi Flick zag zijn elftal zaterdag een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten winnen. In East Hartford werd het 1-3.

Maarten Vanhoof

De partij leek eerst op een nieuwe sof voor de Mannschaft uit te draaien. Iets voor het halfuur had Christian Pulisic de VS namelijk op voorsprong geschoten. Met een heerlijke plaatsbal van buiten de zestien nam hij Marc-André ter Stegen te grazen. Meteen kopzorgen voor Julian Nagelsmann.

Gelukkig rechtten de Duitsers snel de rug. Zo bracht Ilkay Gündogan de bezoekers terug in de wedstrijd. Met een 1-1 werd er richting kleedkamers getrokken.

Na de rust trok de Mannschaft de wedstrijd helemaal naar zich toe. Niclas Füllkrug en Jamal Musiala scoorden zorgden rond het uur in vier minuten tijd voor een dubbele voorsprong. De 1-3 werd uiteindelijk ook de eindstand. Julian Nagelsmann kon opgelucht ademhalen.

Duitsland speelt woensdag nog een oefenwedstrijd tegen Mexico. Het nam in september afscheid van Hansi Flick, die na de pijnlijke 1-4-nederlaag tegen Japan de laan werd uitgestuurd. Dat was voor de Mannschaft al de vierde nederlaag in zes oefeninterlands. Eerder sneuvelde Flick met Duitsland al in de groepsfase van het WK in Qatar. Het is nu aan Julian Nagelsmann om de Duitsers klaar te stomen voor het EK van volgend jaar in eigen land.