Philippe Clement is nieuwe coach van Schotse traditieclub Rangers: “Dankbaar voor deze kans”

De knoop is doorgehakt. Na lange onderhandelingen heeft Philippe Clement (49) een akkoord bereikt met Rangers FC om er de coach te worden. Hij tekent in Schotland tot en met 2027.

Pieter-Jan Calcoen

Rangers, met Cyriel Dessers, kent een ontgoochelende seizoensstart – na acht speeldagen telt het al zeven punten achterstand op grote rivaal Celtic – en dus stuurde de clubleiding Michael Beale de laan uit. Philippe Clement stond meteen hoog op de verlanglijst om hem op te volgen. De Belg pakte titels bij Genk en Club Brugge en was vrij na zijn recente avontuur bij AS Monaco.

De onderhandelingen waren niet evident. Ook Al-Shabab drong stevig aan, Clement bezocht die club zelfs en kon er in 2,5 jaar ongeveer 15 miljoen euro gaan verdienen, maar finaal sprak het project hem onvoldoende aan. De uitdaging bij Rangers vond Clement aantrekkelijker, waardoor hij finaal tot een overeenkomst kwam met de Schotten. Clement tekent in Glasgow tot en met 2027.

En zo komt hij terecht bij een traditieclub. Rangers speelt in het mythische Ibrox (ruim 50.000 plaatsen), werd 55 keer Schots landskampioen en won in 1972 Europacup II. Het is aan Clement om een vervolg te breien aan die successen.

“Dankbaar voor deze kans”

“Ik ben vereerd dat ik ben aangesteld als de nieuwe manager van Rangers”, aldus Philippe Clement. “Ik wil het bestuur bedanken dat ze mij deze kans hebben gegeven. Ik kijk ernaar uit om de spelers de komende dagen te ontmoeten en komende zaterdag onze supporters tijdens het thuisduel tegen Hibernian. We gaan er samen voor om een succesvol, winnend Rangers neer te zetten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal