Ga naar de inhoud

European Cup handbal 2e ronde: Bocholt verslaat Litouwse tegenstander in sterke heenmatch

zo 15 oktober 2023 09:45
Volgende week is de terugmatch in Litouwen.
Achilles Bocholt klopte Dragunas Klaipeda uit Litouwen met 32-27.

Bocholt heeft de Litouwers van Dragunas Klaipeda met 32-27 opzijgezet in een sterke wedstrijd in een vol huis in De Damburg in Bocholt. Volgende week zaterdag is de return in de tweede ronde van de European Cup handbal in Litouwen.

Bocholt maakte een blitzstart: al na 45 seconden stond de 1-0 van Wout Winters op het bord, na 5 minuten was het 5-2.

Drie minuten later evenwel was de 5-5 een feit. Dragunas kon 1 keer 1 goal op voorsprong komen, maar dankzij een ijzersterke verdediging van de Belgen stond er bij de rust 16-13 op het bord.

De bezoekers drongen even naar (19-18 in minuut 40), maar kregen de kloof niet gedicht. Op het eind maakte de thuisploeg er nog een verschil van 5 doelpunten van.

Serge Spooren (7), Tim Claessens (6), Wout Winters (5), Aleksa Kljacic (5), Thomas Driesen (3), Ilyas D'Hanis (2), Jeroen De Beule (2), Odirin Jerry en Lennert Doms namen de doelpunten voor hun rekening. Bij de Litouwers was Gytis Smantauskas (7) de topscorer.