Parket Antwerpen

Twee mannen aangehouden in Antwerpen in onderzoek naar illegale wapenhandel

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft 2 mannen aangehouden op verdenking van illegale wapenhandel. Bij huiszoekingen in Antwerpen en Deurne werden onder meer een half miljoen euro cash gevonden, een wapen, gsm's en drugs.

In Antwerpen zijn 2 mannen aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar illegale wapenhandel. Die kwam aan het licht door het kraken van versleutelde telefoons van Sky ECC. Speurders konden zo gesprekken onderscheppen waarin sprake zou zijn van meerdere transacties van wapens en munitie. De verdachten gingen daarvoor op zoek naar kopers.

Woensdag gaf de onderzoeksrechter de opdracht om vijf huiszoekingen te doen in Antwerpen en Deurne. Drie mannen van 21, 26 en 28 jaar werden gearresteerd. De mannen van 21 en 26 werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Voertuig met verborgen ruimte

Bij een van de verdachten werd 500.000 euro cash geld gevonden, een handvuurwapen, een zak met munitie, een grote zak wiet en 16 gsm-toestellen van het merk Google Pixels. Bij de andere verdachte kon de politie nog eens 5.000 euro cash geld in beslag nemen. De man bleek ook een voertuig te hebben met een verborgen ruimte om goederen te kunnen vervoeren. 

De twee verdachten zullen dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Meest gelezen