© Eurosport

UAE Team Emirates weer aan het feest in Italië: Davide Formolo wint Veneto Classic voor ploegmaat Marc Hirschi

Davide Formolo heeft de Italiaanse eendagswedstrijd de Veneto Classic op zijn naam geschreven. De Italiaan reed op vijf kilometer van de aankomst weg uit een groepje met zijn ploegmaat Marc Hirschi en Filippo Zana en kwam solo over de meet. Hirschi zorgde voor een een-tweetje voor UAE Team Emirates.

Maxime Caeyman

De Veneto Classic was (samen met de Chrono des Nations) de laatste koers op Europese bodem van dit seizoen. Toch stond er in Mel, een gemeente in het Noorden van Italië, nog een mooi deelnemersveld aan de start. Onder andere Marc Hirschi, Benoit Cosnefroy, Michael Matthews en onze landgenoot Florian Vermeersch wilden nog een laatste keer scoren.

Op het heuvelachtige parcours, met onderweg zelfs een kasseihelling die wel heel erg aan de Koppenberg deed denken, reed een uitgedund peloton naar Diesel Farm, een onverharde klim van 1,3 kilometer aan 11 procent dat op zo’n tien kilometer van de aankomst lag. Daar pakte Filippo Zana uit met een indrukwekkende demarrage. Hirschi was de enige die in eerste instantie bij de Italiaan kon blijven, maar de hij moest op de top toch enkele seconden toegeven op Zana. In de afdaling kon Hirschi terugkeren en even later kwam ook dienst ploegmaat Formolo aansluiten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op vijf kilometer van de aankomst lag nog een steil klimmetje en daar maakte Formolo gebruik van om alles of niets te spelen. Zana leek de aanval van Formolo te kunnen beantwoorden, maar moest iets sneller gaan zitten dan zijn landgenoot. Formolo pakte zo zijn tweede overwinning van het (na)jaar, nadat hij eind september ook al de Coppa Agostoni wist te winnen. Hirschi maakte het feestje van UAE Team Emirates volledig door naar de tweede plaats te sprinten, Zana werd derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer