© YouTube Le Chrono des Nations

Ook Remco Evenepoel moet de duimen leggen tegen 19-jarig tijdritfenomeen Joshua Tarling in Chrono des Nations

Remco Evenepoel heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De wereldkampioen tijdrijden moest in de Chrono des Nations, een individuele tijdrit van 45,2 kilometer, zijn meerdere erkennen in Joshua Tarling. De 19-jarige Brit klopt na Wout van Aert op het EK tijdrijden nu dus ook Evenepoel in een rechtstreeks duel tegen de klok. Tarling was dertien seconden sneller dan onze landgenoot.

Maxime Caeyman

Voor Remco Evenepoel was de Chrono des Nations, een tijdrit van 45,2 kilometer, de laatste wedstrijd van het seizoen. In zijn regenboogtrui nam hij het op tegen onder andere Joshua Tarling, de 19-jarige Europese kampioen tijdrijden. Ook Cian Uijtdebroeks en Alec Segaert stonden in Les Herbiers aan de start. Genoeg Belgische toppers om naar uit te kijken dus!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij het eerste tussenpunt werd al duidelijk dat het een duel Evenepoel-Tarling zou worden. De Brit had daar al de beste tussentijd (12’53”), Evenepoel was met een tijd van 13’03” tien seconden trager. Was de wereldkampioen iets voorzichtiger gestart en zou hij gaandeweg gaan versnellen? Bij het tweede tussenpunt kon die theorie de prullenmand in, want Tarling had zijn voorsprong op Evenepoel vergroot tot zeventien seconden. De derde, Stefan Bissegger, volgde daar al op 1’02”. Om maar te zeggen: Tarling en Evenepoel staken er met kop en schouders bovenuit.

Maar het was dus Tarling die nog net dat tikkeltje sterker was dan Evenepoel. Aan de meet bedroeg het verschil tussen beiden dertien seconden. De wereldkampioen tijdrijden had dus nog een sterk laatste deel gereden, maar dat was net niet genoeg voor de overwinning. Bissegger werd derde op 1’10” van Tarling. Segaert en Uijtdebroeks haalden de top tien niet.

De top tien:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen