© x

Eerste vlucht met uit Israël gerepatrieerde Belgen geland op Melsbroek

In totaal 105 gerepatrieerden zijn zondagmiddag uit Tel Aviv geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib verwelkomde hen daar.

tg

Een militaire A400M bracht 105 personen terug uit Tel Aviv. Belgen, maar EU-burgers met de Franse, Roemeense of Luxemburgse nationaliteit. Ze hadden zich op Travellers Online geregistreerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bewust van de moeilijkheden die sommigen kunnen ondervinden om de regio te verlaten ondanks de mogelijkheid om met commerciële vluchten te vertrekken, had de regering besloten om het bestaande aanbod aan te vullen met een speciale vlucht, uitgevoerd door Defensie.

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib verwelkomde de gerepatrieerden: “Het was belangrijk voor de regering om gestrande Belgen die geregistreerd staan op Travellers Online een extra optie aan te bieden in aanvulling op de commerciële vluchten om hun terugkeer naar huis te vergemakkelijken. België was het eerste land dat het Europees solidariteitsmechanisme activeerde, dus konden we ook 13 Europese burgers terug aan boord van de vlucht brengen.”

Minister van Defensie Ludivine Dedonder heeft Defensie nog eens getoond dat het klaar staat om in actie te schieten en mensen in veiligheid te brengen wanneer nodig. “Minder dan 24 uur na de vraag van de regering om een vliegtuig te sturen, stond de A400M van Defensie al klaar in Cyprus om Belgen, rechthebbenden en andere Europeanen op te halen op de luchthaven van Tel Aviv.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER