Een snoek© Shutterstock

Het ‘monster van Loch Lautern’: jacht op probleemvis geopend nadat drie mensen gewond raken

Zwemt er een ’probleemsnoek’ in de Gelterswoog? Deze zomer raakten drie mensen gewond door een aanval van het dier toen ze in dat Duitse meer aan het zwemmen waren. Dat melden Duitse media. De snoek krijgt in Duitsland al de bijnaam ’het monster van Loch Lautern’, naar de stad Kaiserslautern waar het meer zich bevindt.

jvh
Bron: De Telegraaf

In het ziekenhuis van Westpfalz in Duitsland wandelde in augustus een vrouw binnen met 15 bijtwonden na een vermoedelijke aanval van een vis. “Dit zie je waarschijnlijk maar een keer in de honderd jaar”, klonk het.

Maar het ziekenhuispersoneel wist haar te vertellen dat ze drie weken eerder in datzelfde ziekenhuis nog een man hadden behandeld aan een ernstige bijtwond in zijn knieholte. Naast die twee gevallen, werd volgens het ziekenhuis nog een derde gelijkaardig geval gedocumenteerd. Alle drie liepen ze de wonden op na een zwempartij in hetzelfde meer.

De man met de wond in zijn knieholte is de enige van de drie slachtoffers die de snoek ook echt heeft gezien. Hij zegt dat het dier zich had vastgebeten in zijn knieholte, en dat hij de mond van de snoek heeft moeten openmaken met zijn handen.

Loch Ness

Een vergelijking met het monster van Loch Ness is in het geval van mysterieuze wezens onder water nooit ver weg. De snoek kreeg alvast de bijnaam ’het monster van Loch Lautern’. De Gelterswoog bevindt zich in het Paltserwoud, in het zuidwesten van Duitsland. Het meer is erg populair bij mensen die op zoek zijn naar verfrissing. Mensen en vissen zwemmen er ondertussen al jaren samen. Tot voor kort gebeurde dit zonder al te veel problemen. Het waterpeil in het meer is de laatste jaren echter gedaald, en het water is opgewarmd. “Weinig water, veel grote vissen, en water dat te warm is: dat leidt tot stress”, aldus Dech-Pschorn.

De stad Kaiserslautern wil dan ook dat de ’probleemsnoek’ uit het meer verdwijnt. “Wij staan in contact met de juiste personen om een idee te krijgen van de visstand in het water”, zegt Bettina Dech-Pschorn, die aan het hoofd staat van de afdeling milieubescherming in de stad. “Zodra die ons bekend is, zal er een beslissing worden genomen over een eventuele onderhoudsmaatregel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER