© EPA-EFE

Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov aangekomen in China

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is aangekomen in Peking. Dat heeft Moskou maandag bekendgemaakt in de marge van een gepland bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan China voor het derde forum over de Nieuwe Zijderoute.

Bron: BELGA

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei op X dat Lavrov in de Chinese hoofdstad was met een Russische delegatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Peking ontvangt dinsdag en woensdag vertegenwoordigers uit zo’n 130 landen voor de tiende verjaardag van de Nieuwe Zijderoute, officieel bekend als het “Gordel- en Weginitiatief” (Belt and Road).

Dat ambitieuze project werd gelanceerd op initiatief van de Chinese president Xi Jinping, die in 2012 aan de macht kwam. Het heeft tot doel de handelsbetrekkingen tussen Azië, Europa, Afrika en zelfs daarbuiten te verbeteren door de aanleg van havens, spoorwegen, luchthavens en industrieparken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer