Beelden tonen moment van ontploffing in Wuustwezel, niemand gewond: “Koppel was nog wakker en zat in de woonkamer”

Onbekenden hebben zondagnacht een vuurwerkbom gegooid naar een woning in de Lage Baan in Wuustwezel. Niemand raakte gewond, maar twee ramen raakten beschadigd. De politie is een onderzoek gestart, het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd.

jtp

De feiten speelden zich zondagnacht net voor 2u af. Verschillende buurtbewoners in Wuustwezel werden opgeschrikt door een luide knal, gevolgd door vlammen. De hulpdiensten werden onmiddellijk naar de Lage Baan gestuurd, maar daar kon de brandweer geen brand vaststellen. “Er bleek een vuurwerkbom te zijn gegooid naar een woning”, bevestigt de lokale politie Grens.

“Een van de buren is onmiddellijk naar buiten gelopen om de eerste vlammen te blussen”, zegt een andere buur, die liever anoniem blijft. “Het koppel zelf was op dat moment ook nog wakker. Ze zaten zelfs rustig in de woonkamer. Het koppel raakte niet gewond. Dat is op zich wel opvallend, want in hun woning was er wel wat schade. De twee jonge kinderen van de vrouw, volgens mij uit een vorige relatie, waren gelukkig niet thuis.”

Twee ramen gesneuveld

Zeker twee ramen sneuvelden door de ontploffing. De politie stelde een ruime perimeter in en het gerechtelijk lab kwam zondagnacht ter plaatse voor sporenonderzoek. Er zijn geen verdachten opgepakt. Het Antwerps parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd. De omstandigheden rond het incident worden onderzocht, net als een eventuele link met het drugsmilieu.

In de buurt is men hoe dan ook hard geschrokken. De buren hebben er voorlopig het raden naar wat er zondagnacht gebeurd is. “Het is erg dat zoiets kan gebeuren in zo’n klein dorp als Wuustwezel. Voor zover ik weet, stond er bij dat koppel nog nooit politie”, zegt een buurvrouw. “De vrouw werkt als kapster en is altijd vriendelijk aan de schoolpoort. Haar man ken ik niet zo goed, hij werkt ergens in de haven van Antwerpen.”

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen