Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Man rijdt 55 km/uur te snel en ontvangt daarvoor een boete van ruim 1,3 (!) miljoen euro

Een man in de Verenigde Staten schrok zich te pletter toen hij een verkeersboete van maar liefst 1,4 miljoen dollar (ruim 1,3 miljoen euro) in de bus kreeg. Volgens de bekeuring had hij 145 km per uur gereden op een weg waar hij slechts 90 km per uur mocht rijden.

6 reacties

  • Paul DHuyvetter

    6 maanden geleden
    Met zo'n boetes zouden mensen zich ongetwijfeld aan verkeersregels houden. Verkeersveiligheid zou er goed bij varen. Nu zijn boetes gewoon te laag.
  • Bart Verwegen

    6 maanden geleden
    Een symbolisch bedrag? Ik zou daarop zeggen dat mijn snelheid dan ook symbolisch was.
  • Gilbert Van den Berghe

    6 maanden geleden
    Wat is dat nu voor iets , een symbolische boete ? Waar is dat nu goed voor ? Doen ze daar graag aan administratie ?
  • Alexis Tichko

    6 maanden geleden
    Ik zou het nog erger maken. Meteen schrappen van het rijbewijs en nooit meer auto rijden. Boetes helpen niet, zeker niet wanneer de daders welstellend zijn en gerust wat zakgeld willen betalen voor het plezier van te snel rijden (en de kick om tegen de wetten in te gaan). Je kan altijd per ongeluk een beetje sneller rijden dan wat mag maar dat is dan niet bijna het dubbele of meer. Uiteraard moet de signalisatie dan ook tiptop in orde en realistisch zijn.
  • vangeel guido

    6 maanden geleden
    Die zal nooit meer sneller rijden.
  1. “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    “Ze zag geen andere oplossing”: Ann (74) overvalt bank om online oplichters te betalen

    In de Amerikaanse staat Ohio is een 74-jarige vrouw aangehouden voor het overvallen van een bank. Ann Marry wandelde het gebouw binnen en hield de werknemers aan de balie onder schot. Na de overval keerde ze meteen terug naar haar huis in de stad Hamilton, waar niet veel later de politie al aan de deur stond. “De vrouw heeft nog nooit iets gestolen, maar nu was ze wanhopig op zoek naar geld,” vertelt sergeant Brandon McCroskey. “Ze moest naar eigen zeggen geld geven aan een online oplichter en ze zag geen andere oplossing.” Marry blijft in de cel tot ze voor de rechter moet verschijnen.
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.